Скандали в парламента заради депутатските привилегии - bulgaria.utre.bg

Скандали в парламента заради депутатските привилегии

04 май 2018, 10:14 | Александра Милева
  • Снимка:
    България утре

Данаил Кирилов изчисли, че заплатата на Нинова трябва да е 111 лв.

Дебатите по предложението на БСП да се ограничат депутатските привилегии нажежиха политическата обстановка в парламента. Предложението на левицата е да се намалят депутатските заплати, както и ваканциите им. "Клели сме в законите, които трябва да спазваме. Всички български граждани ползват по 20 дни отпуска. С какво един друг българин е различен от нас, че да ползва 20 дни отпуск, за да се възстанови от полагането на труд, а ние ползваме 67 дни? Защо повечето българи се подписват срещу 800 лева заплата, а ние получаваме в пъти повече?". Това заяви от трибуната на парламента лидерът на червените Корнелия Нинова.

Тя се обърна към управляващите с думите: "Искам един от вас да излезе на трибуната и да ми каже три имена на гражданин, който ви е избрал, и е заявил: Увеличавайте си заплатите на всеки три месеца. Вие не сте тук, за да защитавате правата на гражданите, а да пазите благините и парите си. Рано или късно нашите предложения ще бъдат приети. Обещавам ви го".

След изказването на Нинова последваха реплики от управляващите. "Всяка една опозиция предлага такива неща, но е факт, че когато БСП са били на власт не са изпълнили нищо от това, което говорят сега", заяви Славчо Атанасов от Обединени патриоти. Той даде и контрапредложение, а именно бизнесмените в БСП да не получават заплати.

"От 1000 гласувания г-жа Нинова е участвала в 37. Това са 3,7% и по тези изчисления заплатата й трябва да бъде 111 лева. Всичко над 111 лева е недобросъвестно получено по смисъла на  Кодекса на труда", заяви Данаил Кирилов от ГЕРБ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета