Фандъкова: За 2 години няма предложено конкретно решение от Иванчева

Политика

04-05-2018, 09:56

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Столичният кмет смята, че черната предизборна кампания вече е започнала

За 2 години няма нито един доклад за конкретно решение от г-жа Иванчева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в бТВ. Фандъкова не е получавала сигнал за искани от Иванчева пари, но е получавала много сигнали за забавено строителство.

„Вместо да се решават проблемите балансирано, те се заключват в чекмеджетата”, посочи кметът.

По думите й в „Младост” има затруднения в изпълнението на общински задачи – и то не от сега. Така общината чака повече от година актовете за общинска собственост на два отчуждени имота, които ще се използват за улици. Фандъкова посочи, че напомнителните писма за забавени преписки, издадени за „Младост” са средно два пъти повече, отколкото в другите райони.

„За мен обаче е много тревожна ситуацията в район „Младост” – вторият по големина в София, над 110 000 души, които вече толкова време нямат нормално административно обслужване. Това е изключително важна задача, от която, за съжаление, кметският екип абдикира”, заяви Фандъкова.

Тя коментира и изтеклите в медиите СРС-та между Иванчева и соченият за посредник при взимането на подкуп Дюлгеров, в които се споменава и нейното име. Столичният кмет посочи, че е подала официално запитване в прокуратурата дали има такъв разговор в материалите по делото. Отговорът е бил отрицателен.

„Очевидно е, че черната предизборна кампания започна. Искам да помоля и опонентите да говорим за решаването на проблемите в града. Кметовете се избират, за да решават проблемите на хората. С пиар можеш да издържиш няколко месеца, но хората искат реални действия", коментира Фандъкова.