Корнелия и Кирил Добрев съдят „Поглед.инфо“ заради „кошмари“

Политика

03-05-2018, 14:07

Снимка:

БСП

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Оценяват „обидите“ срещу тях на 220 000 лв.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова и заместник-председателят на партията Кирил Добрев съдят „Поглед.инфо“ за „обиди“ и „кошмарни сънища“. Те са подали два отделни иска - Нинова за 120 хил. лв., а Добрев - за 100 хил. За абсурда алармира главният редактор на медията Румен Петков.

Казусът е безумен, защото „Поглед.инфо“ не е обикновен интернет сайт, а една от най-авторитетните трибуни на лявата идеология в страната. В него пишат доказани авторитети с леви възгледи, в това число и журналистът и депутат от БСП Александър Симов. Затова и делото от страна на ръководството на столетницата срещу медията буди меко казано недоумение по отношение на позиционирането на БСП в политическия спектър.

„В своя иск лидерката на БСП твърди, че със серия от статии аз съм опетнил доброто й име и авторитет в обществото, и че тя е претърпяла „сериозни неимуществени вреди“. „След всяка статия у мен се натрупва напрежение, тревога, гняв и възмущение, предизвикани от разпространените неверни факти и обидни квалификации по повод на моята личност и моята работа като председател на БСП“, се казва в иска на Нинова срещу „Поглед.инфо“. 

Обвиненията към нас продължават: „Процесните статии предизвикаха стрес и притеснения да не би хората да им повярват. Не мога да спя спокойно през нощите, защото мисля за статиите и за широкия отзвук, който те имат в обществото. Поради безсънието, през деня се чувствам отпаднала и ми е трудно да се съсредоточа върху работа си“, разказва главният редактор Румен Петков.

В иска на Нинова се казвало още: „Загубих и концентрация, защото хората ми задават въпроси дали изложеното в статиите е вярно. Вече година и половина търпя подобни въпроси, които ме изкарват от равновесие. Възмущавам се, че трябва да давам обяснения относно разпространените неверни факти и това ме отклонява от преките ми и непосредствени задачи. Постоянно съм в лошо настроение, затворих се с в себе си, нямам желание да се срещам с приятели и познати, защото се чувствам потисната.

„Една част от колегите ми в БСП се отдръпнаха от мен вследствие на публикуваните в сайта www.pogled.info статии. Усещам промяна в тяхното отношение спрямо мен, защото избягват да общуват с мен, не ме канят на извънпартийни събирания“, описва самотата си лидерката на БСП. „Станах нервна, избухлива и притеснена дали няма да излезе поредната позоряща личността ми статия и, за съжаление, се оказах права. Заживях с постоянния страх, че някой мой близък или познат е прочел, или ще прочете горните статии, или че може да бъде публикуван нов клеветнически материал със сходно съдържание“, твърди Нинова в своя съдебен иск.

Кирил Добрев, който очевидно по подобие на Нинова, също не приема лесно критики, живеел в постоянен стрес да не излезе нов опозоряващ материал за него.

„Моля те от мое име и от името на моите приятели и съратници, да посочиш банковата си сметка, на която да преведем исканите 220 000 лева - всеки ляв човек в България ще отдели толкова, колкото може“, отвръща на предизвикателството с предизвикателство проф. Боян Дуранкев, икономист и доказан университетски преподавател, също автор в „Поглед.инфо“.

„Сега вече проумяваме защо някои от големите партийци на БСП наистина изглеждат идейно "отпаднали" и им е "трудно да се съсредоточат в работата си". Често изглеждат анемични, държат се като идейни неандерталци и плещят щуротии.

Да помогнем на "чувстващите се отпаднали" и да им помогнем най-накрая да се съсредоточат в работата си - дали в партията, дали в бизнеса си, дали във фирмите им от приватизацията...

Да помогнем на лявата идея, пръв ще даря средства от недепутатската си заплата! Приемам доброволно да платя  данък "свободно слово" за лявата идея!“, пише професорът, който преди време умишлено или не разкри, че Нинова кадрува в служебния кабинет, назначен от президента Румен Радев.