Герджиков: В „Младост“ има не само забавени преписки, но и изчезнали документи

Политика

03-05-2018, 12:02

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Герджиков за и.д. кмета на „Младост“: Оставки не се подават във Фейсбук

Бавени са обществено значими проекти, обясни председателят на СОС

„Не става въпрос само за забавени преписки. Тук става въпрос за объркани и липсващи такива“. Това заяви председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков пред БНТ. Той коментира състоянието на столичния район „Младост“ и ареста на кмета му Десислава Иванчева, която беше задържана и обвинена във взимане на подкуп. По думите на председателя на СОС в „Младост“ са били бавени не само частни проекти, но и такива с обществена значимост.
Герджиков обясни, че заради несвършена работа, Иванчева няколко пъти е била викана в СОС със заместник кметовете на квартала. "Ние подходихме административно и по логически път. Когато нещо не е свършено, да помолиш да се свърши", обясни той. По думите му в „Младост“ са били бавени не само частни проекти, но и такива с обществена значимост.
Той коментира и въпроса, че временно изпълняващият длъжността кмет на района трябва да подаде оставка пред Иванчева, защото тя е негов шеф и все още действащ кмет на "Младост". "Г-н Клисуров или трябва да изпълнява функциите на кмет, или да се разбере със своя работодател", допълни председателят на СОС. Като обясни, че само съдът може да я отстрани от поста.