Марешки иска референдум за излизането ни от НАТО

Политика

03-05-2018, 11:35

Снимка:

volia.bg

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Лидерът на ВОЛЯ смята, че Европа ни ограбва

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки ще лансира идеята за референдум за излизането на България от НАТО. Това обяви самият той пред БНР, като посочи, че Алиансът само ни ограбвал.

"Това ще бъде една от големите ни инициативи в кампанията за европейските избори. Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва. В момента се говори за няколко милиарда, които трябва да се вземат от българския народ и да се дадат за безсмислена купчина желязо, от която българският народ нищо няма да види. Ние сме абсолютно против това. Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета“, заяви Марешки.

Нещо повече лидерът на ВОЛЯ обвини Европа, че ни ограбва. „Те забраниха изграждане на нова АЕЦ, накараха ни да затворим предварително наши реактори, забраниха ни да участваме в „Южен поток“. В същото време се изграждат „Северен“, „Турски“ и всякакви други потоци.“, заяви той.

И затова предлага Европа да бъде „разтърсена“ отвътре. Марешки говори от Ница, където участва във среща, организирана от лидера на Френския национален фронт Марин Льо Пен.