Президентът на УЕФА ще участва в Съвета на министрите от ЕС, отговарящи за спорт

Спорт

02-05-2018, 12:39

Снимка:

УЕФА

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Срещата ще се състои в Брюксел на 23 май като част от събитията, организирани от ММС в рамките на Българското председателство

Президентът на Съюза на европейските футболни асоциации (УЕФА) Александър Чеферин прие поканата на министъра на младежта и спорта Красен Кралев за участие в Съвета на министрите от Европейския съюз, отговарящи за спорта. Срещата ще се състои в Брюксел на 23 май и е организирана от Министерството на младежта и спорта като част от събитията в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Министър Кралев ще ръководи срещата, на която ще бъдат приети заключения за утвърждаване на европейските ценности чрез спорт и ще се обсъжда темата „Комерсиализация на елитния спорт и устойчивост на европейския спортен модел“.

„През последните години УЕФА е все по-тясно ангажирана с европейските публични органи. Един от моите приоритети като президент на УЕФА е да разширя още повече сътрудничеството ни с ЕС с фокус върху въпросите за доброто управление. За мен ще бъде удоволствие и чест да говоря пред спортните министри на ЕС и да участвам в неформалния работен обяд на 23 май“, пише Чеферин в официалния отговор на поканата на министър Кралев.

Президентът на УЕФА заявява, че сключеното през февруари „Споразумение за сътрудничество“ с Европейската комисия и откриването на постоянно представителство в Брюксел са доказателства за ангажимента на УЕФА за развитие на диалога по широк спектър от въпроси.

Чеферин изразява благодарност към Кралев за подкрепата, която оказва на Българския футболен съюз (БФС). „Пазя добри спомени от моето посещение в София през декември 2017 г., когато дискутирахме развитието на футбола в България заедно с министър-председателя Бойко Борисов, президента на БФС и член на Изпълнителния комитет на УЕФА Борислав Михайлов и с Вас“, завършва Чеферин.