София и Лондон с тясно сътрудничество срещу контрабандата на цигари

Политика

02-05-2018, 12:34

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Това стана ясно от среща на премиера Борисов и посланика на Великобритания у нас

България и Великобритания работят заедно срещу контрабандата на цигари и организираната имигрантска престъпност, включително трафика на хора и оръжия. Това стана ясно след срещата на министър-председателя Бойко Борисов и посланика на Великобритания у нас Ема Хопкинс.

„Нашите служби работят много добре с Великобритания и продължаваме работа. С тях правим операции за стотици милиона паунда, за което им благодарим. И посланик Хопкинс дойде днес публично да ми благодари. Колегите работят много добре по тази тема. Или когато отчитахме най-ниските нива на контрабанда в България и най-високите във Великобритания, се оказах прав“, каза премиерът.

Той даде и пример с разбиването на фабрика за производство на нелегални цигари в Ирландия, в която са участвали и българи, а производството е възлизало на 200 млн. паунда.

От своя страна Ема Хопкинс благодари за близкото сътрудничество в областта на сигурността.

„Постигнахме много добри резултати. Затова съм изключително благодарна на всички колеги от българската администрация за тяхното тясно сътрудничество. Великобритания усеща, че това сътрудничество може да продължи докато трае периодът на Брекзит“, заяви посланикът.

На срещата са присъствали и вътрешният министър Валентин Радев и шефовете на българските специални служби. Валентин Радев съобщи, че до края на месеца МВР ще проведе среща с всички посланици у нас. На нея ще бъде предоставена информация за охраната на българо-турската граница и мерките за противодействие на нелегалната миграция.