Спират трамваите по ул. „Граф Игнатиев“

Общество

02-05-2018, 09:16

Снимка:

Facebook

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

От 7 май започва ремонтът в района

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ започва на 7 май,  а движението на трамваите ще бъде спряно изцяло. Това съобщи зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев пред БНТ.

 „Трамваите, които преминават по ул. „Граф Игнатиев“ и отиват към пл. „Журналист“, ще бъдат спрени, тъй като линиите ще бъдат изградени наново с нова технология, която позволява по-малко шум и вибрации. За времето, в което са спрени трамваите, ще бъде осигурен заместващ автобус, който ще тръгва от станция „Хладилника“ и ще преминава по ул. “Гурко“ в участъка, където трамваите не могат да преминават по ул. „Граф Игнатиев“, обясни Крусев.

Първият етап от реконструкцията на централната част в София ще започне от ул. „Алабин“ до пл. „Гарибалди“.

Ремонтът на пл. „Славейков“ трябва да приключи до средата на лятото, когато ще бъдат изпълнени всички основни части по неговата реконструкция, включително ще бъде възстановен фонтанът, който се намира там, ще бъдат обновени и настилките и осветлението.

Очаква се и известният пазар на книгите на „Славейков“ да се завърне там.

Пазарът на "Св. Седмочисленици" ще бъде премахнат в сегашният си вид. Цялата градинка, която е около храма „Св. Седмочисленици“, ще бъде реновирана, предвижда се и цялостен ремонт на ул. „Цар Иван Шишман“ и ул. „6-ти септември“.