Туристи нощуваха на магистрала, свършила нафтата на автобуса

Общество

01-05-2018, 13:05

Снимка:

Freeimages/ Ariel Camilo

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Министерство на туризма проверява фирмата

Туристи са прекарали 4 часа през нощта на магистрала "Струма", след като горивото на автобуса свършило на пътя. Според пътниците причината да замръкнат на шосето е шофьорът, източил нафтата на рейса, съобщи Нова тв.
Министерството на туризма е започнало проверка на туристическа агенция „Глобал тур”, за която бе съобщено, че изоставила 38 туристи за няколко часа през нощта в превозното средство. Това съобщиха от туристическото министерство. От там допълват, че фирмата има валидна застраховка и регистрация.
Туристите посетили Гърция, но на връщане автобусът им спрял след разклона за Дупница и останал на място без светлини. Пътниците звъннали на тел. 112 и от спешния телефон били посъветвани да обезопасят мястото със светлоотразителен триъгълник, но не го открили. Автобусът е на превозвача „Еделвайс 0707”. 
Същият автобус трябвало на следващия ден да пътува до Пампорово. „Като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи кой е виновен“, обясни Добромир Илиев, управител на туристическата фирма „Глобал тур”.
Според пътниците шофьорът и екскурзоводът не ги информирали веднага какво става. Шофьорът не пуснал дори светлини в автобуса, за да не хаби акумулатора.
При проблеми туристите могат да подават сигнали на горещия телефон на Министерството на туризма 02 90 46 895, приканват от ведомството.