Кмет въртял бизнес с проститутки

Крими

30-04-2018, 14:09

Снимка:

Freeimages/ Arjun Kartha

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Белезници за 9 търговци на плът

Кметът на старозагорското село Тъжа е бил арестуван с организирана престъпна група, която въртяла бизнес с проститутки. Общо 9 души са с белезници след специализирана акция на униформените. Кметът е сочен за шеф на бандата. Групата се занимавала с набиране на проститутки в предварително наети за целта апартаменти. Сексуалните услуги се предлагали в две жилища в столицата и в специално нает бар, където част от персонала предлагал секс срещу заплащане. Обяви са се подавали във вестник „Позвънете”, където всеки желаещ е можел да се свърже на определен телефон за съответната услуга, съобщи Детелина Йотова, зам. административен ръководител на Специализирана прокуратура.

Двама от задържаните са освободени под парична гаранция. За останалите прокуратурата ще иска от съда налагане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Стоян Темелакиев, заместник-директор на ГДБОП съобщи, че по случая се работи от началото на 2018 г. Той посочи, че на момичетата са поставени високи кредити, които не са успели да върнат, с което са задължавани да извършват сексуалните услуги. По думите му става въпрос за 20 момичета, които са изпълнявали сексуални услуги.