Дарителска кампания за кметицата с подкупа

Общество

29-04-2018, 20:23

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съдът реши: Иванчева и съучастниците и остават в ареста

Близки събират пари за съдебните разходи и ГАРАНЦИЯТА на Десислава Иванчева

Кампания за събиране на помощи за Десислава Иванчева тече в интернет. Близки на хванатата със 70 хил. евро кметица обявиха, че ще им трябват допълнителни средства, за да я изкарат на свобода. Кампанията е под наслов „СВОБОДА ЗА ДЕСИ И БИЛЯНА“ и призовава за парични помощи за плащането на съдебните разходи и евентуалната гаранция.

„Нека да помогнем на несправедливо обвинените и арестувани Десислава Иванчева и Биляна Петрова! Нека им покажем, че не са сами и че няма за пореден път да победи беззаконието! Призоваваме ви да дарим средства спрямо възможностите и желанията ни, необходими за съдебни разноски, които те не могат да си позволят, както и за средства за гаранция“, написаха в профила на Иванчева във „Фейсбук“.

Съдът обаче категорично отказа на два пъти да определи гаранция на бившата фризьорка и настояща кметица на район „Младост“, която е зад решетките, защото поиска половин милион евро от инвеститор. Според магистратите рискът да се укрие и избяга е твърде голям, за да я пуснат навън срещу гаранция. Това обаче не попречи на близките да поискат пари от обществото, което поражда спекулации, че те реално не са им нужни. По всяка вероятност с този ход те се опитват да демонстрират, че нямат средства и Иванчева не е прибирала тлъсти суми и в миналото.

Освен одобрението от почитатели на „фризьорката-кмет“ логично под поста се леят и вълни от неодобрение и присмех. Потребители питат защо след като е „бедна“ е наела Марковски – един от най-известните и скъпоплатени адвокати в страната.