Българските гимнастички се прибират от Баку с пет медала!

Спорт

29-04-2018, 17:33

Снимка:

Българска федерация по художествена гимнастика

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Два златни и три сребърни медала за българките на Световната купа в Азербайджан

Завърши надпреварата за Световната купа в Баку, след края на която България може да се поздрави с пет медала - два златни за ансамбъла във финалите днес и три сребърни.

Българският ансамбъл, в състав Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова,  спечели златните отличия извоюваха безапелационно първото място във финала в съчетанията с пет обръча. Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска, които останаха втори в многобоя, получиха оценка от 19.800 точки за златните медали на пет обръча. Шампионките в многобоя Италия останаха втори с 18.000 точки, а бронзовите отличия отидоха у представителките на домакините от Азербайджан със 17.600 точки.

Във финала на три топки и две въжета нашите момичета отново бяха на ниво и заслужиха златните медали с оценка от 19.050 точки. Ансамблите на Япония и Украйна получиха оценки от 18.000 за изпълненията си с топки и въжета и допълниха тройката. Японките обаче заслужиха сребърните медали заради по-високата си оценка за изпълнение, а украинките се наредиха на третата позиция.

България може да се поздрави с два сребърни медала във финалите на индивидуалната надпревара - Боряна Калейн спечели сребърен медал на бухалки, а Катрин Тасева се пребори за сребърното отличие във финала на лента.