Трима българи остават в болница след катастрофата в Сърбия

Общество

28-04-2018, 09:36

Снимка:

Freeimages/Elvis Santana

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Микробус с българи се e обърнал в Сърбия, има ранени

Властите в западната ни съседка веднага изпратили линейки, пожарни и кранове на мястото на инцидента

Трима българи остават под лекарско наблюдение в болницата в сръбския град Чуприя, след като вчера бус с наши сънародници от Бургас и Карнобат се обърна по пътя Ниш – Белград на път за Босна и Херцеговина, съобщава bTV.

Състоянието на хоспитализираните не е животозастрашаващо – имат фрактури на ключица и крайници.

Останалите 10 пострадали са предимно с охлузвания и след лекарски преглед са пуснати да продължат за почивката си с друг автобус. „Малкия дявол” – така пострадала определи случилото се. Голяма част от хората са били и с колани, което също ги е предпазило при обръщането на возилото.

Българите са впечатлени от реакцията на сръбските власти, които веднага са изпратили на място три линейки, три екипа огнеборци и кранове. Разследващите не са установили нарушения – нито манипулации на тахо шайбата, нито алкохол или наркотици в кръвта на шофьора. Фирмата е с изрядни документи и застраховки.

Според втория водач колегата му е минал зад волана едва 50 км преди инцидента и е възможно разсейване да е довело до излизането от пътя на иначе напълно прав участък. Другата версия е прилошаване. Бусът е нов.

Тримата по-сериозно пострадали българи ще останат в ортопедията още три дни, като туристическата фирма ще ги прибере към България.