Съдът реши: Иванчева и съучастниците и остават в ареста - bulgaria.utre.bg

Съдът реши: Иванчева и съучастниците и остават в ареста

26 април 2018, 18:17 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Александра Милева

Прокуратурата: Имаме СРС-та, ще докажем всичко

Кметът на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева остава в ареста. Такова е решението на Апелативния съд. С нея зад решетките остават и двамата и съучастници – заместничката Биляна Христова-Петрова и посредникът Петко Дюлгеров.

Обвиняемата кметица, която беше хваната със 70 хил. евро подкуп за пореден път повтори тезата си, че е напълно невинна и е натопена.

„С Ваклин съм се срещала два пъти. Един път в общината, когато дойде и каза, че ще направи детска площадка. Преди това е било в началото. Не съм му поставяла условия, дори не се сещаме кой е този“, заяви тя в съда.

Съвсем друго обаче говорят записите със СРС-та, с които разполагат разследващите. Според прокуратурата на един от записите ясно  се чува как Иванчева казва за Ваклин: „Поставили сме го на колене! Да плати!“

Кметицата настоя пред съда, че трябва незабавно да бъде освободена и че няма никакъв риск да се укрие: „Ние и двете сме бойци, винаги сме били на предната линия, няма да се скрием и сега. Достатъчно разпознаваеми сме, обществени личности сме и винаги сме били в услуга на обществото“, заяви тя пред магистратите. Искането обаче беше отхвърлено от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета