„Боляровогейт“ или паралелна държава в ямболска област, разкриха депутати от ГЕРБ

Политика

26-04-2018, 12:46

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Роднини на кмета са назначавани на високи постове

От ГЕРБ съобщиха за нередности в община Болярово, които определиха като „Боляровогейт.“ Става въпрос за назначаване на роднини на кмета от БСП Христо Христов на ключови постове в администрацията. Разкритията направи Александър Иванов в парламента.

Първа братовчеда на съпругата на кмета е назначена за е главен секретар или заема втората по важност длъжност след кметската. Шефът на спортното дружество в общината е синът Георги Христов и той получава пряко финансиране от баща си. Началник на отдел на дирекция „Хуманитарни дейности и европрограми” е София Минева - сестра на кмета. Кметският наместник в с. Голямо Крушево е назначил за секретар на читалището съпругата на кмета.

Съпругата на председателя на Общинския съвет Атанас Дженков е началник „Управление на собствеността и териториалното устройство”.  Дъщеря му пък е главен специалист в отдел „Проекти и обществени поръчки”.

„Болярово е феодална община от най-лош социалистически тип.“, каза Антон Тодоров от ГЕРБ. По думите му в последните 30 години на власт там е ГЕРБ и в общината нищо не се е променило.

Да загубиш избори със 78%, много боли, това коментира Красимир Янков от БСП пред репортер на „България утре“.  Той обяснил и че

От БСП – да загубиш избор със 78%, много боли София Минева, която е сестра на кмета на Болярово, работи в кметската администрация от 18 години.