Менда Стоянова към БСП: Спрете да всявате страх у хората заради дълга

Политика

25-04-2018, 10:14

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

България е трета страна с най-ниска задлъжнялост в Европа

След две годишен растеж на българската икономика, по-висок от този в повечето страни от ЕС, след излишък в Държавния бюджет/ДБ/, най-ниските нива на контрабанда в Европа, ниска безработица и повишаването на работната заплата, Евростат потвърди ниското ниво на държавен дълг на България. Това обяви Менда Стоянова в декларация на ГЕРБ в НС.

България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, като се нарежда на трето място в Европа само след Естония и Люксембург.

„Това не е просто статистика, а резултат от политиката по управление на дълга на правителството и на финансовото министерство”, заяви Стоянова и призова от ляво да отчетат този успех на правителството, а не „да сеят лоши новини за дълга като плевели”. Тя настоя опозицията да спре да плаши хората с големия дълг от 16 млрд. лв., който НС одобри.

„Дълг не се управлява с кухи фрази и лозунги. Не се управлява със страховити лъжи пред медиите, нито с неоснователни критики, чрез които се нагнетява несигурност и страх от хората”, допълни Стоянова.