Младежите от ГЕРБ: Спекулации и провокации целят уронване на престижа България и евроинституциите - bulgaria.utre.bg

Младежите от ГЕРБ: Спекулации и провокации целят уронване на престижа България и евроинституциите

24 април 2018, 09:22 | Габи Иванова
  • Снимка:
    Министерство на българското Председателство на Съвета на ЕС

МГЕРБ с декларация относно Европейската младежка конференция в София

„Ние, младежите от най-голямата национална младежка политическа организация заявяваме, че в интерес на защитата на глобалните и регионални цели свързани с провеждането на успешни политики в интерес на младите хора на Европа и България. Категорично заставаме срещу всякакъв род спекулации и провокации, целящи да уронят престижа както на страната ни, така и на европейските институции. Смятаме, че това би бил опит да се омаловажи труда на България и стремежа на страната да издига младежката тема на висотата, която нейната значимост заслужава“, пишат Младежи ГЕРБ по повод критиките срещу организацията на Европейската младежка конференция.

Ето и пълния текст на декларацията им.

„Бъдещето на младите хора, тяхното развитие и успешна реализация в контекста на модерните предизвикателства е основен приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС. Отчитайки нарастващото влияние на глобализационните процеси и разгръщането на все повече възможности, благодарение на навлизането на високите технологии във всекидневния живот на младия човек, България предприе кампания на задълбочен анализ на потребностите на младите и интегрирането им в политическия и обществен дневен ред на Европа.

Организираната от Министерство на младежта и спорта Европейска младежка конференция, заложена като част от програмата на Българското председателство, е недвусмислено доказателство за сериозността, която правителството отдава на темата и желанието му младежкото развитие да бъде неизменна част от работата на европейските институции.

Конференцията имаше за цел да даде платформа за диалог между младите хора от 40 държави в ЕС, в това число представители от държавите от Западните Балкани и Източното партньорство и представители на ръководни позиции, както oт българското правителство, така и от Европейската комисия и ООН.

По време на събитието за първи път бе дадена възможност на участниците в платформата сами да споделят своята визия, изготвяйки първите Eвропейски младежки цели, които да бъдат заложени като директна препоръка за новата Европейска стратегия за младежта. По този начин правителството на страната ни превърна младежката тематика от такава на думи в такава на реални последователни и целенасочени действия.

Младежи ГЕРБ приветстваме организаторите на форума за демонстрираната воля по отношение поставянето на така важния за бъдещето на Стария континент въпрос за просперитета и реалното насърчаване на активност, заинтересованост и съпричастност на младите с процесите, които са определящи за успешната реализация в модерния цивилизационен контекст на нашето време.

Считаме, че Европейската младежка конференция, домакин на която бе град София, е ярък пример за работата на българското правителство в сферата на младежкото включване и развитие. Тoва се доказа от високото ниво на присъствие от страна на представените говорители - министър-председателят на България Бойко Борисов, еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и специалният пратеник на ООН по младежките въпроси Джаятма Уикнамараняке“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета