До 2020 година жертвите на пътя трябва да са наполовина

Общество

23-04-2018, 15:56

Снимка:

freeimages

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Предлагат Законът за движение по пътищата да се раздели в три части

До 2020 година броят на жертвите на пътя трябва да падне на половина. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на общественото обсъждане на проект на Закон за движение по пътищата. Само Румъния е пред нас в класацията за броя на жертвите на пътя, каза още министър Радев. И допълни, че целта на държавата е да достигнем средноевропейските норми, като намалим пътните инциденти с фатален край.
„През всички тези години правителството е полагало максимални усилия да се променя законодателството и да се подобрява работата. Положените усилия са в период, когато жертвите по пътищата бяха около 1000 на година, а достигнаха нива от около 600-670“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. По думите му във Фонд „Пътна безопасност“ вече са се натрупали около 60 млн. лева. Те могат да допринесат много за пътната безопасност“, допълни Цветанов.
Министър Радев обясни, че работна група предлага Законът за движение по пътищата да се раздели на три части. Единият условно ангажира МВР, другият - Министерството на транспорта, а третият е съществуващият Закон за движение по пътищата, обясни той.