Борисов: След 5 години ще си управлявам партията

Политика

23-04-2018, 10:09

Снимка:

Правителствена информационна служба

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Президентската институция никога не ме е интересувала, заяви премиерът

„След 5 години ще си управлявам партията.“ Това заяви премиерът Бойко Борисов пред сайта Дир.бг. Министър-председателят отрече да има претенции към поста президент. Планът му е да си изкара мандата. „Ако питате директно президентската институция никога не ме е интересувала", каза премиерът.

Премиерът Борисов коментира и заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), който се състоя преди дни при президента Румен Радев. "Аз съм казал на КСНС това, което имаше да казвам в очите, че се чувствам обиден и в същото време уважавам институцията", заяви Борисов. След заседанието вицепремиерът Екатерина Захариева заяви, че становището представено при президента било „категорично неприемливо“, а председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че навеждало на мисълта за излизане от ЕС и НАТО.

По случая "Скрипал" стана ясно, че никой не е имал нищо против българската позиция. "За радост вече съм си извоювал позиция с мен да разговарят, а не да ме осъждат", каза Борисов.
Той подчерта, че приоритетите му във външната политика винаги са били ЕС и НАТО, държи канала на комуникация с Реджеп Таип Ердоган, а с президента на Русия е в много добър, работен, изпълнен с доверие контакт. "Той знае, че първо гледам България, второ ЕС и тогава всичко, което можем да направим с Русия го правим", каза Борисов.