Започва продажбата на билите за влаковете за Гергьовден

Общество

23-04-2018, 07:00

Снимка:

БДЖ

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Задължително трябва да се закупи билет с място

От днес започва продажбата на билети за всички бързи влакове през периода на почивните дни по повод Деня на храбростта (Гергьовден). През празничните дни се въвежда изискването за закупуване задължително на запазено място. Целта е да не се повторят случаите от предишните почивни дни с претъпкани влакове.

Предварителната продажба на билети, която железопътният превозвач стартира, ще се извършва във всички гари и железопътни бюра в страната до 7-и май.

Информация за изчерпаните места във влаковете ще се подава постоянно на място на билетните каси и по високоговорителната уредба в гарите, както и на официалната интернет страница на БДЖ.

Пътниците ще бъдат информирани на билетните каси в случаите, когато са изчерпани седящите места и ще им бъде издаван билет за правостоящ само след изричното им съгласие. Ще се продават билети за правостоящи до до 20 пътника в купейните вагони и до 10 пътника в безкупейните вагони. След изчерпването и на тези места, вече няма да се продават билети за съответния влак.