От 5 до 15 години затвор грозят хвърлилия бомбичката на мача Левски-ЦСКА

Крими

22-04-2018, 12:24

Снимка:

България утре

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха мъж за бомбичката, хвърлена по полицаи

25-годишният мъж се е опитал да се укрие

От 5 до 15 години лишаване от свобода може да получи мъжът, задържан за хвърлянето на бомбичка на мача между Левски и ЦСКА в сряда, по което бяха ранени двама полицаи. Това каза на брифинг в Съдебната палата градският прокурор Емилия Русинова. В момента той е задържан за 72 часа. Тази мярка изтича в понеделник и прокуратурата ще поиска постоянен арест за задържания. Повдигнати са му обвинения за нанасяне на тежка телесна повреда на няколко лица по хулигански подбуди.

25-годишният мъж се е опитал да се укрие, съобщи директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов. Задържаният не е бил на адресите, които обитава и е сменил телефонният си номер.

Още в петък полицията е разбрала самоличността му. След като и той самият научава, че е разкрит се е предал заедно с адвокат и е направил самопризнания.

Разказал е, че искал да хвърли бомбичката на терена, но тя полетяла към сектор „А“, където се е разбила в стъкло. Мъжът е бил маскиран и твърди, че маската и бомбичката са му дадени от непознат човек.

„Той е близък до ядрото на агитката на Левски“, съобщи още ст. комисар Ивайло Иванов, досега обаче няма други провинения. Причината да не бъде открита бомбата е, че тя може да бъде направена на самия стадион.

Разпитани са около 64 футболни запалянковци. Разпитани са и близки на лицето, пред които той е признал и са иззети дрехите, с които е бил облечен на мача.

Старши комисар Иванов поиска и бързи законови мерки, така че и в България, както в Европа да се въведе мярката „изключване“. Това означава, че служителите на реда ще имат право да не допускат подозрителни лица на стадиона.

„Много остро ще настояваме за това да се знае всяко едно лице, което влиза на стадиона, а защо не и точното му място.“ , заяви още  директорът на СДВР.