Вторият пострадал на мача Левски-ЦСКА: Трябва по-висок контрол

Общество

21-04-2018, 11:52

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

След инцидента с полицайката – готвят нов Закон за футболното хулиганство

Полицаят е готов отново да охранява Вечното дерби

„Необходим е по-висок контрол, но най-вече хората, които посещават тези футболни срещи, а и протести, да мислят и да осъзнават, че в същото време от другата страна може да е техен далечен роднина, братовчед или приятел“, това каза инспектор Петър Иванов от Жандармерийското управление- София. Той е вторият пострадал по време на срещата Левски- ЦСКА в сряда, когато негова колежка пострада тежко при охраняване на футболната среща.

Иванов е ранен леко от разпръсналите се стъкла, пострадалa е роговицата на дясното му око. Въпреки инцидентът той е готов отново да охранява отново мач между двата тима.

За инцидентът разказва, че първоначално не е разбрал, че и той е ранен и първо е помогнал на колежката си.

„За самия инцидент мога да кажа, че чух взрив. На мястото, което се намирах нямах възможност нито да видя, че идва нещо към нас, нито откъде. Бяхме в сектор А, вход 1, вътре в тунела.“, обясни полицаят.

Първият път, когато е пострадал по време на изпълнение на служебния си дълг е било на протест. По думите му именно мачовете и протестите са най-трудни за охраняван. „И в двата случая има недобронамерени както протестиращи, така и фенове.“, коментира още Иванов.