Постоянен арест за кметицата на „Младост“

Крими

20-04-2018, 18:42

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметицата на „Младост“: Жертва съм на сценарий за отстраняване

Тя и двамата й съучастници ще чакат делото зад решетките

Спецсъдът постанови постоянен арест за арестуваната с крупен подкуп кметица на район „Младост“ и нейните съучастници.  Според магистратите от 6 състав на Специализирания наказателен съд има сериозен риск задържаните да направят опит да се укрият. Освен това разполагат с достатъчно доказателства за извършено престъпление.

Обвиняеми освен хваната със 70 хил. евро кметица са и зам.-кметът Биляна Петрова, както и бившият кмет на района Петко Дюлгеров. Те са сочени като нейни помагачи.

По време на заседанието, на което трябваше да бъде решено дали ще бъде удължена мярката „задържане под стража“ на Десислава Иванчева тя обвини властите, че са направили инсценировка срещу нея. Целта им според обвиняемата – другият и заместник Румен Русев да стане служебен кмет.

„Пари не сме пипали, не сме взимали и получавали. Парите вероятно са подхвърлени“, заяви Иванчева преди началото на заседанието. Иначе тя не отрече, че е била в заведение в градинката „Кристал“ и е имала среща с Дюлгеров. Твърди обаче, че не е получавала пари.

„Моята доверителка незабавно да бъде освободено. Тя е жертва на беззаконие и това съпътства процеса. Когато едно доказателство не е събрано по надлежния ред, то не може да се присъедини“, заяви по време на гледането на мярката адвокат Марин Марковски, който е защитник на Иванчева.

„Нямам намерение да се укривам. Живея нормално и няма да се укривам. Пуснала съм си отпуск и няма как да навредя на администрацията“, заяви Иванчева пред съда.

В крайна сметка обаче съдът прие доводите на Прокуратурата, че има събрани редица доказателства по случая, сред които и показания на пострадалия, секретарката на Иванчева и други, и че има опасност обвиняемите да се укрият.