Симулираха терористичен акт с жертви и ранени

Крими

20-04-2018, 11:52

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Униформените задържаха и обезвредиха терористична група

Терористичен акт, при който е открита стрелба по множество хора в обществена сграда, с жертви и ранени, беше проигран вчера на военен полигон „Ново село“. Край Сливен се състоя първото учебно занятие, ръководено от директора на полицията в града ст. Комисар Димитър Величков.
Целта е била да се провери степента на готовност на институциите и тяхната своевременна координация и бързи действия от получаване на сигнала за атаката до неутрализирането на терористите, съобщиха от МВР.
В хода на обучението беше разигран сценарий по преследване, задържане и обезвреждане на терористична група, успяла да избяга от мястото на атаката. Бяха извършени действия в ситуация на неотложност, като за нейното овладяване се използваха автомобили, бронирани военни машини, оръжия, специализирана техника и екипировка, както и специални тактически способи за обезвреждане на извършителите.
Основно внимание е било обърнато на комуникацията с институциите, готовността на Центъра за спешна медицинска помощ в осигуряването на екипи и координацията между тях и полицията за осигуряване на коридор за изнасяне на ранените от мястото на атаката. Също така осигуряване на бърза евакуация от екипи на Пожарна безопасност, както и взаимодействието с автомобилната инспекция в заградителните мероприятия и възможността за затваряне на пътища с техника и други средства.