Борисов пред швейцарски вестник: С патриотите доказахме, че се допълваме добре

Политика

19-04-2018, 18:21

Снимка:

Скрийншот

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борисов пред швейцарски вестник: Каратето ме направи борец за мир

Естествените ни десни съюзници не влязоха в парламента, бившите комунисти и турската малцинствена партия са неприемливи партньори

„Словото на народа е Божието слово, както казваме в България“. Така премиерът Бойко Борисов отговори пред авторитетния швейцарски вестник Neue Zürcher Zeitung относно решението да влезе в коалиция с „Обединените патриоти“.

„Такова е решението на хората. Нашите естествени десни съюзници не влязоха в парламента, а бившите комунисти и турската малцинствена партия са напълно неприемливи партньори“, казва премиерът, който е убеден, че за една година с патриотите са доказали, че се допълват добре.

„Аз съм човек, който иска да направи добро за обществото. Бях пожарникар. Това е една от най-трудните и хуманни професии - спасявате хората и вещите им. Хората излизат от огъня, ти влизаш в него. По това време не можех да си представя, че някога ще стана министър-председател. Когато видя новите магистрали днес, метрото в София – това ме прави щастлив“, заявява Борисов.

„Всеки път, когато усещах, че обществеността не ни иска или пък не сме достатъчно убедителни, подавах оставка, за да имат избор хората. И винаги сме се връщали на власт“, припомня пред изданието българският министър-председател.

„Убеден съм, че няма добра война. Това е, което оформя стила на моята политика – постоянен диалог и компромиси, докато не вземем правилното решение“, казва още той.