Марешки: Още се търси консенсус на КСНС за модернизацията на армията - bulgaria.utre.bg

Марешки: Още се търси консенсус на КСНС за модернизацията на армията

19 април 2018, 17:50 | Моника Гаджанова
  • Снимка:
    България утре

Няма пряка заплаха за България от случващото се в Сирия

Няма пряка заплаха за България около случващото се в Сирия – около това са се обединили лидерите на партиите при президента, съобщи лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Слава Богу към днешна дата България е спокойна. И страната не е застрашена от терористични и други акции, които наблюдаваме на други места по света.“, коментира той.

Водеща тема по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента е била именно военните конфликти и България. Другата важна тема, която се е обсъждала е модернизирането на армията. Все още не е постигнат консенсус за сроковете за модернизацията. Освен това има недостиг на 100 млн. лв. за следващата година, заяви още Марешки.

„Има разногласия за темповете и сроковете. Те не са големи . Казаха за следващите три години какъв е плана и с колко не се доизпълнява, но за догодина разликата беше 100 млн. лв. Не мисля, че това е голям проблем .“, коментира още лидерът на ВОЛЯ, като заяви, че и по тази тема ще бъде намерен пълен консенсус.

Темата на днешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност е:"Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки.“Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Още новини от Политика