Кралев за инцидента с ранения полицай: Трябва да има реакция!

Спорт

19-04-2018, 14:42

Снимка:

България утре

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Фенове раниха тежко полицай, десетки в ареста след вечното дерби

Заради 5 необуздани фена не може да страдат 20 хил. зрители, заяви спортният министър

Мерки срещу подобни изяви, като тази от мача Левски -ЦСКА от снощи, когато тежко пострада полицай, трябва да има, категоричен бе министърът на младежта и спорта Красен Кралев. По думите му обаче, когато се наказват самите клубове, страдат хората, които не са виновни за агресията на стадиона.

„Така се наказват клубовете, а не тези, които ги предизвикват и самите фен клубове реагират срещу подобни прояви. Страдат футболистите, страдат самите зрители. На стадиона вчера имаше около 20 хил. души. Заради проявите на пет необуздани фена не можем да накараме 20 хил. да страдат. Но категорично трябва да има реакция.“, заяви Кралев.

По думите му предстои много работа, за да се гарантира безопасността по време на подобни футболни срещи.

„Трябва да има малко разбиране и от клубовете, защото се вижда, че нашите фенове още не са готови и организацията на клубовете не е такава, каквато е на европейско ниво. Имаме още дълъг път да извървим.“, категоричен бе министърът.

За да се избегнат още инцидент ще се работи както със самите клубове, така и със фен клубовете.  Предвижда се в годината да има по 4 срещи между отборите Левски – ЦСКА.