ММС и МВР заедно срещу футболните хулигани - bulgaria.utre.bg

ММС и МВР заедно срещу футболните хулигани

19 април 2018, 14:35 | Марияна Толева
  • Снимка:
    България утре

Няма да затварят стадиони и да отнемат домакинства заради вандалските прояви

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, директорът на СДВР Ивайло Иванов и зам.-директорът на СДВР Антон Златанов проведоха работна среща. Темата на разговора бе изготвянето на обща стратегия между ММС и МВР срещу вандализма по време на футболни мачове.

Спортният министър и представителите на МВР бяха категорични, че затварянето на стадиони и лишаването от домакинства на футболни клубове не е решението на проблема с футболното хулиганство, което води до тежки инциденти.

Първата крачка, която ще бъде предприета е, че МВР ще изготви препоръки към ММС, които ще осигурят засилване на контрола на достъпа и персонализация на лицата, които имат достъп до футболните събития.

Следващата стъпка, която цели да осигури спокойствието на стадионите, ще бъде организирането на работна група между представители на МВР, ММС, БФС и двете парламентарни комисии – Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Целта на работната група ще бъде изработване на ефективни законодателни промени, които да доведат до засилване на личната отговорност. Ще бъдат изготвени промени в Наредбата за лицензиране на стадионите и спортните съоръжения и в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.

ММС и МВР се обединиха около мнението, че Националният стадион “Васил Левски” трябва да бъде оборудван изцяло със система за контрол на достъпа, за да може да поеме основните рискови футболни срещи.

Първата работна среща между ММС, МВР, БФС и представители на двете парламентарни комисии ще се проведе утре, 20.04.2018 г. /петък/  от 14:00 часа на Националния стадион “Васил Левски”. След срещата са предвидени изявления за медиите.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета