„ПР-експертът“ от Младост – срам за гилдията

Общество

19-04-2018, 14:24

Снимка:

"Зелените"

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ПР-ът на Иванчева - как се прави личен рейтинг с държавна заплата?

„Това чудо“, трябвало да влезе в учебниците като „не правете така“, пишат в група на специалистите

Възмущение от поведението на пиара на „фризьорката“, който се гаври с управлението на най-модерния и развит квартал в София, се лее в социалните мрежи. В специализирана група на ПР-ите в България във Фейсбук, гилдията говори с нескрито пренебрежение към „колегата“, който изхвърли от редиците си още преди време.

„Хора, потресена съм от поведението на един наш “колега“ (с извинение) и вече съм повече от убедена в правилността на изгонването му от тази група“, пише един от изявените родни пиари в обръщение към останалите в групата.

„Петър Кърджилов, в ролята му на PR на злополучната младостка кметица (пак с извинение), се появи в предаването на Кошлуков "Още от деня" (БНТ) и спретна възможно най-малоумната комуникационна реакция. Човекът разигра уникално театро - не искаше да сяда на "горещия стол", докато Каролев е в студиото.

След разиграване в стил „тука има - тука нема“, Каролев се премести на диванчето отстрани, за да освободи пространство на г-н комуникатора, а последният започна да се лее основно чрез квалификации, но без никаква аргументация. Прокурорите били “смешници“, Каролев бил „олигарх“‘ и т.н., и т.н. Честно ви казвам, потресена съм. Това чудо трябва да влезе в учебниците по PR, в раздел „не правете така у дома си“, пише специалистът.

„Нали може да не коментирам…“, пише друго познато лице в ПР-средите.

„Чудех се аз това същата звезда от БАН ли е?“, поприпомня си позорната история с махането на Кърджилов от БАН трети.

Следват коментари като „хахаха“, „пълен потрес“ и „Плача!!“. Някои от специалистите разказват, че за тях е било „срам“ и „мъка“ да гледат цирка, който „пиарът на фризьорката“ спретна в студиото на БНТ.

„Какъвто клиентът, такъв и пиарът, аз в моя опит не съм срещала изключения“, гласи друг коментар под първоначалния пост.

„Сега го гледам - беше ми смешно, вече е трагично. Той казва „напуснте студиото, за да седна аз“. Хора, човек, който се зове ПР специалист, казва „напуснете студиото, за да седна аз“. Кошмар“, коментират в гилдията. И допълват:

„Само за протокола: Каролев е жител на „Младост“, избирател, така че е в абсолютното си право да коментира проблема. Трябва ли да си работил за кметицата, за да си компетентен по темата?“

„Чак почва да ми става мъчно за тая женица-кметица, как пък не случи ни на посредник, ни на ПР, ни на защитници...“, казва в заключение друг пиар.

А междувременно самият Кърджилов слабо се впечатлява от негативния отклик, който предизвиква с действията си. След като вчера обяви Прокуратурата за „смешници“, а доказателствата срещу Иванчева за „изфабрикувани“, днес „експертът по кризисен PR“, както сам се определя, обвини БНТ в манипулация.

„Само в публикацията за Десислава Иванчева липсва видеото от участието на Иван Гешев и други гости в днешния „Денят започва“, а на всички останали видео има“, обяви във Фейсбук Кърджилов.

„Гешов мина днес всички национални телевизии. Ще искаме право на отговор“, пише още той и по всяка вероятност вече звъни в редакциите, за да си подсигури нови медийни изяви.