Цацаров към Захариева: Целият кабинет ли мисли, че границите са прехвърлени

Политика

19-04-2018, 12:00

Снимка:

Официална страница-Прокуратура на Република България

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Главният прокурор отговори на критиките на вицепремиера за ареста на кмета на "Младост"

Позиция на целия кабинет ли е твърдението, че при ареста на кмета на "Младост" Десислава Иванчева са били прехвърлени границите. Това попита главният прокурор Сотир Цацаров по повод думите на вицепремиера Екатерина Захариева за задържането на кмета на района.
В интервю за агенция "Фокус" от Рим, където е на работно посещение, главният прокурор казва, че всеки има право на позиция. Смущаващо в случая обаче било, че думите "прехвърлиха се границите" идват от вицепремиера, отговорен за съдебната реформа, а позицията е изказана в Министерския съвет.
Ако посланието, отправено към нас, е, че има граница, която ние не трябва да преминаваме, за мен очевидно има пълно разминаване между официалните декларации за борба с корупцията и действителните очаквания, които изпълнителната власт има, заявява Цацаров.
„Оттук нататък ще се направи анализ“, заяви вчера Захариева. Главният прокурор добавя, че няма представа за какъв анализ говори тя. "Няма как обаче тя или който и да е друг представител на изпълнителната власт да има участие в анализа на доказателствата по това дело, което по закон е правомощие само на наблюдаващите прокурори и на разследващите органи", казва още той.