Фенове раниха тежко полицай, десетки в ареста след вечното дерби

Крими

19-04-2018, 08:03

Снимка:

МВР-официална страница

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

ЦСКА-Левски – 2:2

9 с белезници още преди началото на мача Левски-ЦСКА

Самоделна бомба избухна и рани тежко полицайка по време на мача между отборите на Левски и ЦСКА вчера. Бомбичката, която е била хвърлена от публиката на сектор „Б“ на стадион "Васил Левски", е разбила стъклена врата, зад която е била униформената. Жената е приета в болница. Има опасност за зрението й. Още един полицай е пострадал при инцидента. Той не е в тежко състояние и е освободен за домашно лечение.
По този повод е проведена полицейска операция, при която на изходите на стадиона зрителите са пропускани да излизат един по един при щателна проверка. Задържани са голям брой лица, чиято съпричастност към деянието предстои да бъде установена, съобщиха от МВР.
От столичната полиция допълват, че униформените са предприели всички необходими мерки за обезпечаване реда и сигурността на гражданите. Посетителите на мача са били проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове. Преди началото на мача са арестувани 9 души. В четирима от тях са намерени наркотици. В трима фенове са открити забранени предмети- маски и пиротехнически средства. Други двама са били задържани защото не са изпълнили полицейско разпореждане. Общо 10 пияни не са били допуснати на стадиона.