Почина Барбара Буш

Свят

18-04-2018, 12:44

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Бившата първа дама е издъхнала на 92 години в дома си

Почина бившата първа дама на САЩ Барбара Буш. Тя си е отишла от този свят във вторник, на 92 години. Не се съобщава причината за смъртта й.

В последно време бившата първа дама на САЩ бе с влошено здраве и няколко пъти бе приемана в болница. Преди дни говорител на семейството обяви, че Барбара Буш е решила да не търси повече медицинска помощ в болница и да се концентрира върху грижите за себе си в домашни условия.

Барбара Буш беше съпруга на Джордж Хърбърт Уокър Буш, който е най-дълго живелият президент на страната. В момента бившият държавен глава е на 93 години. Техният син Джорд Буш-младши бе президент на САЩ в периода 2001 -2009 г.

В „Туитър“ Джордж Буш-младши написа, че „Барбара Буш беше невероятна първа дама и жена, като никоя друга… Щастливец съм, че тя бе моя майка.“

 

Барбара Пиърс е родена през юни 1925 г. в щата Ню Йорк. Тя се запознава с Джордж Х. У. Буш, когато е на 16 и се омъжва за него три години по-късно. Те имат шест деца, сред които Джордж У. Буш, президент на САЩ от 2001 до 2009 г. Нейният съпруг Буш-старши ръководи САЩ от 1989 до 1993 година. Като първа дама, нейна кауза е насърчаването на грамотността и на четенето на книги.