Контрера: От месеци има данни за нерегламентирани практики в „Младост“

Озеленяване, забавени преписки, нерегламентирани ремонти са част от проблемите

„За съжаление от месеци имаше информации за нерегламентирани практики в район „Младост“, това коментира общинският съветник от групата „Патриоти за София – ВМРО и АТАКА”  Карлос Контрера.

Той е внесъл питане на сесията на СОС на 15 март за начина, по който са изхарчени публични средства за озеленяването на район „Младост“ заради открити несъответствия. Контрера твърди, че граждани са се оплакали за лошото състояние на градинките и междублоковите пространства. Според отчетите са озеленяване са изразходвани 400 хил. лв.

„Още тогава заявих, че имам съмнения за недобри практики и ще сезирам и Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) за проверка как са харчени тези публични средства. Подготвям сигнала и с допълнителни данни, които бих желал да бъдат проверени, защото имам своите съмнения за харчене по документи, но не и за реално свършена дейност.“, съобщава общинският съветник.

Той съобщава, че има данни за спиране и забавяне на преписки и не изключва някой да е дал подкуп във връзка с подобно забавяне.

Контрера подозира, че след ареста на кмета много хора ще започнат да подават информация какво, кой и защо е искал от тях.

„ Аз съм притеснен и от други данни – че строителни фирми са били притискани да извършват безплатно ремонти на улична мрежа и тротоари без необходимите разрешителни, без възлагане. Ако това е вярно, имаме скандален случай на произвол... Нека органите проверят и да видим каква е истината.“, коментира още той.