Извънредно! Хванаха с подкуп кметицата на „Младост“ (СНИМКИ +ВИДЕО)

Крими

17-04-2018, 13:42

Снимка:

България утре

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха кметицата Десислава Иванчева за подкуп (снимки)

В нейния сив автомобил имало сак с пари

Кметицата на район „Младост“ в столицата е хваната с подкуп при спецакция на Специализираната прокуратура. Десислава Иванчева е била заловена със сак с пари в района на бул. Васил Левски!

Все още няма никакви официални подробности около задържането. От МВР съобщиха, че не могат да дадат информация, тъй като те само съдействат на спецпрокуратурата.

Говорителят на Прокуратурата Румяна Арнаудова съобщи, че на този етап не може да каже каква сума е имало в сака на Иванчева. Отказа и подробности как е бил получен сигналът.

Сигурно е обаче, че задържането е във връзка с корупционни практики в Младост, поясниха от държавното обвинение.

"Тече оглед, трябва време. Утре ще ви обясним всичко. Моля ви оставете ни да работим", заяви пред събралите се журналисти шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

По непотвърдена информация Иванчева е хваната със сумата от 70 хил. евро. Тя била поискала откуп от 250 хил. евро, за да издаде разрешение за строеж. Има данни и че при спецакцията са задържани заместничка на Иванчева, както и посредници за предаването на подкупа, но и тази информация е непотвърдена.

Иванчева е получила подкупа в същия ден, в който е внесла в Община "Младост" доклад за продажбата на 15 дка. земя в района. Цената е 39.99 лв. на кв.м. Няма потвърждение дали има връзка между двете събития. 

Репортер на "България утре" видя, че Иванчева е с белезници. На жилетките на разследващите пише "Комисия за противодействие на корупцията".

Журналистите нямат достъп до арестуваната. Тя обаче се провикна към тях: 

"Нямам адвокат, не знам за какво става дума!"

Десислава Иванчева е кмет на Младост от 2016 г. Тогава тя беше избрана като независим кандидат, подкрепен от партията на Георги Кадиев „Нормална държава“. Впоследствие той се разкая за решението си.

Очаквайте подробности!