Валери Симеонов срещу забраната за пушене на закрито: Това е лицемерие! - bulgaria.utre.bg

Валери Симеонов срещу забраната за пушене на закрито: Това е лицемерие!

16 април 2018, 12:06 | Габи Иванова
  • Снимка:
    България утре

Според него България приела законодателството, за да се хареса на Европа

„Става въпрос за мащабно скандално държавно лицемерие“. Така определи пред Bulgaria ON AIR забраната за тютюнопушене на закрито вицепремиерът Валери Симеонов. 

„Никога не съм пушил и винаги ме е дразнел тютюневият дим. Забраната за пушене на закрито се нарушава и в парламента. Това е срам за българската законодателна система и е показно, че у нас не се спазват правилата. Всички знаят, че е забранено да се пуши на закрито.. Когато една законодателна марка е лишена от смисъл, тя няма как да просъществува“, заяви вицепремиерът и лидер на НФСБ.

Според него сегашният закон за тютюнопушенето е приет, за да се харесаме на Европа, но той е прекалено ограничителен, за да може реално да се спазва.

„Няма нищо по-нормално от това да промениш закона, за да може той да бъде спазван. Аз съм за ограничаването на въздействието на тютюневия дим върху непушачите. Трябва да се изградят специални силно вентилирани помещения, в които да се пуши. Найлоновите аквариуми не вършат работа“, посочи вицепремиерът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета