Повдигнаха обвинение на жената, причинила катастрофата на „Тракия“

Крими

14-04-2018, 17:21

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ден на национален траур за жертвите на АМ "Тракия"

Остава в ареста за 72 часа, прокуратурата иска постоянно задържане

Жената, която шофира автомобила, ударил се в автобуса на автомагистрала „Тракия, ще остане в ареста за 72 часа. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов. При тежкия пътен инцидент загинаха 6 души, а над 22-ма бяха ранени. Очаква се в понеделник от Софийска окръжна прокуратура да поискат от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на шофьорката.

„От експертизата е ясно, че лекият автомобил, който е влязъл в съприкосновение с автобуса, няма техническа неизправност. След като няма техническа повреда в автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотранспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия, което е причина за него“, заяви наблюдаващият прокурор.
И допълни, че, ако някои е станал свидетел на инцидента може да се обади на телефон 0886 88 25 31. „Това е дежурен телефон, стои постоянно в мен. По всяко време може да ми се звъни“, каза той.

Наблюдаващият прокурор обясни, че двамата водачи, участвали в катастрофата, имат провинения в миналото. Водачката на лекия автомобил има тежко провинени, свързано с употреба на алкохол от преди около две години. Другият водач е бил с леки провинения, заяви Ангелов. На жената е повдигнато обвинение за причиняване на катастрофата.

Плевенчанката е дала отрицателна проба за алкохол и наркотици. Автомобилът, управляван от нея, е бил в изправност. По случая са били разпитани 26 свидетели.