Автомобил е ударил странично автобуса на АМ „Тракия“

Проверки за фирмата превозвач „Юнион Ивкони“

По първоначални данни автомобил е ударил странично автобуса, който излезе от АМ „Тракия“ и се обърна край пътя. Това стана ясно от думите на главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов, който е на мястото на инцидента. Двамата шофьори, на автобуса и автомобила, се разпитват и дават версиите си пред униформените. Шест души са загинали и над 20 са ранени в тежкия пътен инцидент. Гл. комисар Маринов обясни, че действията на полицията са били насочени предимно към овладяване на кризата и първа помощ на пострадалите. „В момента се провеждат процесуално следствени действия. Взимат се следи, правят се съответните снимки - всичко, което е необходимо за последващите експертизи, така че да бъде оказана обективната истина“, каза главният секретар на МВР.
Междувременно стана ясно, че министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски нареди да се извърши извънредна проверка на фирмата превозвач "Юнион Ивкони". По разпореждане на Московски са изпратени екипи на ИА "Автомобилна администрация" (ИААА) за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач.
Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация от 14 август 2017 г. и е в лиценза на превозвача "Юнион Ивкони". Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.