Измамен пенсионер изпратил странния пакет на Цацаров

Общество

12-04-2018, 17:46

Снимка:

FreeImages.com/Davide Guglielmo

Автор:

Моника Гаджанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съмнителен пакет за главния прокурор

„Куклата с жици“ отива при Комисията за защита на потребителите

Странният пакет до Сотир Цацаров, който вдигна на крак органите на реда преди дни, се оказа фалшив уред срещу гризачи. На въпрос на „България утре“ главният прокурор даде допълнителни подробности по случая. Той призна, че малко късно е попаднал на публикациите в медиите за съмнителната пратка, адресирана до него.

Пакетът, изпратен лично до Цацаров е съдържал устройство, което се включва в контакт и наподобява лампа. То има вид на играчка и очевидно е рекламирано като ефективно средство срещу гризачи и насекоми. Очевидно скоро след покупката на уреда, който на думи излъчва лъчи, спиращи вредителите, купувачът се оказал разочарован.

Възрастният човек решил, че е жертва на измама, опаковал „куклата“ и с писмо-обяснение я пратил директно на главния прокурор. Написал, че моли за съдействие, за да не бъдат и други измамени като него. Проверка на пакета на скенер не е правена. Куриер в Прокуратурата обаче се усъмнил в съдържанието на пакета.

Устройството и писмото ще бъдат препратени към Комисията за защита на потребителите, защото казусът не е от компетенциите на Прокуратурата, уточни Цацаров.