Русия: Ще сваляме ракетите срещу Сирия; Тръмп: Пригответе се!

Свят

11-04-2018, 14:53

Снимка:

Kremlin/White House

Автор:

Габи Иванова

Всичко от Автора

Градусът на напрежението расте!

Словесните престрелки между Вашингтон и Москва стават все по-разгорещени. Американският президент Доналд Тръмп написа в Tweeter, че американски ракети ще тръгнат към Сирия.

Напрежението расте от дни след като режимът на Башар Асад беше обвинен в поредна атака с химическо оръжие срещу собствения му народ. Сирийският лидер беше наречен „животно“ от американския държавен глава, а военна база в страната беше ударена от израелски ракети.

Късно снощи Русия, в лицето на свои висши дипломати обяви, че ако се стигне до изстрелване на американски ракети към Сирия, то руските военни части са готови да ги свалят. Нещо повече – руският посланик в Ливан Александър Засипкин заяви, че страната му е готова дори да обстрелва източниците, които изстрелват ракетите.

В отговор на това Тръмп написа в Tweeter:

„Русия се закле да сваля всички ракети, изстреляни към Сирия. Подготви се Русия, защото те ще дойдат – хубави, нови и „умни“! Вие не трябва да сте партньори с животното, което а газ избива собствения си народ и му се наслаждава!“

Само минути след първия пост Тръмп допълни:

„Нашите отношения с Русия сега са по-лоши от всякога – и  това включва и Студената война. Няма причина да е така. Русия се нуждае от нашата помощ за тяхната икономика, нещо, което лесно може да бъде направено. Всички нации трябва да работим заедно. Да спрем оръжейната надпревара?"