Лиляна Павлова: Предстои най-важната среща за европредседателството

Политика

11-04-2018, 13:53

Снимка:

България утре

Автор:

Александра Милева

Всичко от Автора

Трябва да бъде дадена перспектива на държавите от Западните Балкани

Месец май ще е най-важният за европредседателството, заради Срещата на върха, която е във формат ЕС – Западни Балкани. Събитието е на 17 май. Това заяви министърът на българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова при представянето на постигнатото до момента.
"Тази среща е много важна за нас. Трябва да бъде постигнато политическо съгласие за това, че интеграцията на Западните Балкани минава през свързаността" отбеляза министър Павлова. И допълни, че се очаква приемането на "Декларация от София", с която да се постигне свързаността – транспортна, дигитална, енергийна, образователна и културна.
Министър Павлова добави, че не могат да бъдат давани фалшиви обещания на държавите от Западните Балкани за бързото им присъединява към ЕС, но трябва да им бъде дадена перспектива.
Беше даден и отчет на работата на министерството за първите три месеца. "Мога да кажа, че оценките, които получихме за работата, която свършихме, са много високи", заяви Павлова.
По думите й до момента са проведени общо в София, Брюксел и Страсбург над 1000 заседания и 22 съвета на министрите.
Министър Павлова отчете и успех за сайта на председателството. "Имаме над 50 часа излъчване. Имаме над 210 хиляди импресии. Много млади хора посещават всички онлайн издания, които правим", посочи министърът.