До 4 май БЧК раздава храни на хора в нужда

Общество

11-04-2018, 13:15

Снимка:

БЧК-Официална страница

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Над 16 кг продукти за включените в списъците на АСП

До 4 май от Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават помощта от пакетирани храни. Те призовават хората да посетят раздавателните пунктовете на организацията, за да получат срещу подпис и документ за самоличност полагащите им се хранителни продукти.
На включените в списъците на Агенцията за социално подпомагане (АСП) се полагат по 16,320 кг от седем вида храни: леща - 7 кг; рибни консерви - 1,120 кг; грах - 3,200 кг; лютеница - 2 кг; доматено пюре - 0,800 кг; бисквити - 1,200 кг и мед - 1 кг.
Право на тази помощ имат:

Лица и семейства, подпомагани с целеви помощи за отопление през отоплителен сезон 2015/2016г.;
Майки (осиновителки), които са получавали месечни помощи за отглеждане на дете до навършване на една година;
Лица и семейства, получили еднократна целева помощ за ученици, записани в първи клас;
Лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на детето при близки и роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето (ППЗЗД) към октомври 2016 г.;
Лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ
Лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания (ЗИХУ), които имат личен доход до 314 лв. към февруари 2017 г.
Лица получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл.8д от Закона за семейните помощи за деца (ЗСПД), към февруари 2017 г.
Допълнителна информация може да бъде предоставена в областните/ Столичната организации на БЧК.
Помощта е по "Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане" на ЕС. Графикът за раздаване на продуктите в цялата страна е публикуван на интернет страниците на БЧК /www.redcross.bg/, на АСП /www.asp.government.bg/ и в регионалните офиси на БЧК.