Русия не откри следи от химическа атака в Сирия

Свят

09-04-2018, 17:19

Снимка:

Twitter

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Десетки загинали в Сирия при предполагаема химическа атака

Руски специалисти, пратени на разследване в град Дума, където сирийският режим е обвинен, че е извършил химическа атака на 7 април, не са намерили никаква следа от химическа субстанция, заяви руският външен министър Сергей Лавров, предаде Франс прес.
Той заяви, че твърденията, че сирийското правителство е извършило газова атака, са фалшива провокация, за която Москва нееднократно е предупреждавала.
Междувременно постоянният представител на Русия в Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) Александър Шулгин каза, че сирийските власти са предавали в ОЗХО и в Съвета за сигурност на ООН данни за готвещи се провокации с използване на хлор в Източна Гута.
Министър-председателят на Великобритания Тереза Мей също коментира случая. Тя заяви, че сирийският президент Башар Асад и тези, които го подкрепят, трябва да бъдат „държани отговорни“, ако атаката се потвърди. „Ако се окажат отговорни, режимът и тези, които го подкрепят, включително и Русия, трябва да бъдат държани отговорни“, каза Мей, цитирана от Агенция Франс прес.