Тръмп обвини Русия и Иран, че подкрепят „животното“ Асад

Свят

08-04-2018, 17:45

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Ще бъде платена висока цена, предупреждава американският президент

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини Русия и Иран, че подкрепят режима на Башар Асад и носят вината за химическата атака в предградието Дума. Той предупреди сирийския президент, че ще плати висока цена за на „безмозъчното“  нападения.

„Множество загинали, включително жени и деца, в безмозъчна ХИМИЧЕСКА атака в Сирия. Зоната на жестокостта е затворена и обкръжена от сирийската армия, което я прави напълно недостъпна за външния свят. Президентът Путин, Русия и Иран са отговорни за подкрепата на животното Асад“, написа в Туитър Тръмп.

Във втори пост в социалната мрежа американският президент предупреждава: „ Ще бъде платена висока цена. Отворете веднага зони за медицинска помощ. Поредно хуманитарно бедствие без причина. Отврат!“ 

Тръмп критикува и своя предшественик Барак Обама, като го обвинява, че не е действал по-твърдо. „ако беше преминал червената линия, сирийската катастрофа щеше да е приключила отдавна. Животното Асад щеше да е история!“, пише още Тръмп

Томас Босърт, един от високопоставените съветници на Белия дом по въпросите на националната сигурност коментира, че в момента всички възможности са на масата и Вашингтон обмисля как да отговори на случилото се в Сирия.