Нападателят от Мюнстер е действал сам, разследването продължава

Свят

08-04-2018, 14:14

Снимка:

Twitter

Автор:

Марияна Толева

Всичко от Автора

Продължава разследването на атаката в Мюнстер, където мъж се вряза с ван в местен ресторант, убивайки 2-ма и ранявайки 20 души. След това нападателят се застреля. Все още не са ясни мотивите му. Полицията съобщава, че няма данни той да е имал съучастници.

"Извършителят е германец. Няма чуждестранен произход или нещо подобно. Разследването е в начална фаза, но не са намерени връзки с ислямистка идеология. Случаят ще бъде проучен обстойно”, заяви вътрешният министър на Северен Рейн-Вестфалия, Херберт Ройл.

Полицията е открила незаконни пиротехнически средства, които са направени като фалшиви бомби, а също така фалшив пистолет във вана, с който е извършено нападението. Обискиран е и апартамента на нападателя,, като и там са открити пиротехнически средства и "неизползваем автомат "Калашников".

Според местните медии 48-годишният нападател е страдал от психично заболяване, а някои дори твърдят, че е имал криминално досие.

Мюнстер е популярен университетски град с 300 000 жители. Той също така е известен като туристическа дестинация и средновековно селище.