Тайна руска лаборатория произвела отровата за Скрипал? - bulgaria.utre.bg

Тайна руска лаборатория произвела отровата за Скрипал?

05 април 2018, 11:12 | Марияна Толева
  • Снимка:
    FreeImages.com/Joel Pang

Русия настоява да се свика Съвета за сигурност на ООН по темата

Веществото „Новичок“, с което е отровен бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия е произведено в тайна руска лаборатория, твърди британският вестник The Times.

Службите за сигурност посочват локализацията на тайна руска лаборатория, която е произвела бойно-отровното вещество, използвано в Солсбъри, пише изданието. За да установят това британските служби са използвали научни анализи и разузнавателна информация в дните след отравянето на семейство Скрипал.

Русия отрича да има нещо общо със случая и иска свикване на Съвета за сигурност на ООН. Междувременно Кремъл поиска от Великобритания информация за домашните животни на семейство Скрипал.

„Разполагаме с надеждни сведения, че семейство Скрипал са имали домашни животни. Къде са тези животни сега? Какво е състоянието им? Защо британската страна е премълчала този факт? Става дума за живи организми и ако в къщата е имало токсични вещества, тези живи организми трябва да са пострадали“, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова на седмичната си пресконференция.Коментари (1)

Потребител
Perry
Толкова тайна, че и вестници и телевизии знаят за нея??
05 април, 11:20 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета