Двама въоръжени и опасни избягаха от Софийския затвор

Крими

03-04-2018, 20:13

Снимка:

МВР

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Полицията ги издирва

Двама въоръжени затворници са избягали от Софийския затвор, съобщиха от Министерство на правосъдието. Владимир Стефанов и Радослав Колев са заплашили дежурните надзиратели с огнестрелно оръжие и са избягали, като са минали през няколко поста в корпуса в затвора, съобщават от МВР. Инцидентът е станал днес в 15,45 ч. По непотвърдена информация са били произведени 3 изстрела. Няма пострадали нито цивилни, нито надзиратели.
В момента полицията издирва избягалите. Униформените предупреждават, че мъжете са въоръжени, агресивни и опасни. Столичната полиция призовава всеки, който има някаква информация за избягалите или ги забележи, да сигнализира при гарантирана анонимност на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР.
Стефанов е рецидивист. Осъден на 30 години лишаване от свобода за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама полицаи. Колев също е рецидивист, като е осъден на 26 години затвор за убийство.
От прокуратурата и МВР уточниха, че се проверяват действията на охранителния състав в затвора. Двама прокурори са започнали разследване.