Министър Кралев откри фотоизложба, посветена на София – Европейска столица на спорта - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев откри фотоизложба, посветена на София – Европейска столица на спорта

03 април 2018, 16:46 | Марияна Толева
  • Снимка:
    пресцентър Министерство на младежда и спорта

Изложбата може да бъде видяна на Mоста на влюбените до 15 април

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри дебютната фотоизложба на медийния координатор на  София – Европейска столица на спорта Тодор Шабански. Гражданите и гостите на столицата ще могат да видят около 70 фотографии, показващи най-добрите моменти от инициативата през последните три години, които са подредени на Моста на влюбените.

„За мен е удоволствие да открия дебютната изложба на нашия колега и приятел Тодор Шабански. Основната идея на тази изложба е да се популяризира София като спортен център, да популяризираме спорта сред младите и да покажем какви са условията за спорт и спортната инфраструктура в нашата столица“, заяви Кралев.

Той изтъкна, че Тодор Шабански е изключително популярен в сферата на спортните медии, отразявал е 11 Олимпийски игри и е автор и съавтор на много книги и филми.

„Винаги е приятна изненада, когато един колега разкрие и покаже нови таланти и аз съм впечатлен от изложбата. Основната задача, която стои пред Организационния комитет на инициативата София – Европейска столица на спорта и с която те се справят блестящо, е да популяризираме спорта сред младите, да накараме повече от тях да открият любимия си спорт и да започнат да се занимават с него, както и да представим пред нашите европейски партньори всички условия за спорт, които предлагаме и с които се гордеем“, каза още министърът.

Красен Кралев допълни, че през тази година София е домакин на Световното първенство по художествена гимнастика и Световното първенство по волейбол и изрази надежда, че зала „Арена Армеец“ ще бъде пълна за тези събития, за да може повече млади българи да поемат по пътя към спортната слава. Тодор Шабански и организационният секретар на Фондация „София – Европейска столица на спорта“ Анатоли Илиев благодариха на министъра и Столична община за подкрепата, която оказват при реализирането на всички събития от инициативата.

Изложбата ще остане на Mоста на влюбените до 15 април.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета