Нов обрат – държавата няма да участва в сделката за ЧЕЗ - bulgaria.utre.bg

Нов обрат – държавата няма да участва в сделката за ЧЕЗ

03 април 2018, 14:46 | Габи Иванова
  • Снимка:
    FreeImages.com/Eli Ratner

Комисията за ЧЕЗ заседава без участието на премиера

Няма необходимост българската държава да участва в сделката за активите на ЧЕЗ, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. Той участва в заседанието на временната парламентарна комисия, която проучва казуса.

Подобно участие на държавата е нецелесъобразно“, обясни финансистът и подчерта, че зад тази позиция стои и премиерът Бойко Борисов. Самият Борисов не дойде на днешното заседание, каквито спекулации имаше. В писмо той уведомил ръководството на комисията, че не може да коментира детайлите по сделката, защото изявленията му може да повлияят върху изхода от арбитражното дело срещу България. 

Припомняме ви, че собственичката на „Инерком“ Гинка Върбакова замина за Чехия преди седмици със задачата да види каква е нагласата на „ЧЕЗ Груп“ за евентуално държавно участие в сделката. Засега няма яснота как са протекли разговорите. Според Владислав Горанов обаче така или иначе включването на държавата в сделката не е начинът за защита на интересите на потребителите.

„Оставаме с разбирането, че имаме достатъчно механизми, от гледна точка на законодателно равнище, от гледна точка на регулаторни и съществуващите държавни органи, които регулират конкуренцията и енергийния пазар и не е необходимо, освен ако народното представителство не реши, че трябва да се промени регулаторната рамка“, каза министърът.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Снежен поздрав от ВТУ
Снежен поздрав от ВТУ