Художникът Димитър Димитров – „Мимо“ с авторска изложба „Портали“

ОКИ „Надежда“ стартира честването на Великденските празници с авторската изложба „Портали“ на художника Димитър Димитров – „Мимо“. Откриването на експозицията е на 3 април от 18:30 ч. в галерията на ОКИ „Надежда“.

Изложбата „Портали“ е артистичен поглед на темата за възкресението и порталите между нашия свят и светът на непознатото.

„Портали“ е споделеното отношение на твореца към пробуждането и възкресението. Един различен поглед към безкрайността на възприятието и дълбочината на гледните точки, които са портали към светоусещането и изучаването на детайла до степен, в която той заживява собствен живот и от него се „ражда“ една нова вселена. Това е пътят към портала на вечността, към себепознанието, възкресението и пробуждането за нещо ново и по-съвършено.

За автора на изложбата

Димитър Димитров е художник, преподавател по изобразително изкуство, скулптор и сценограф с 25 годишен професионален опит.

Отличителна черта в творчеството на Димитър е различният и нестандартен поглед и подход в неговата работа. Автор е на сценографията на над 30 театрални спектакли и 7 самостоятелни изложби. Водил е уъркшопи и лекции по сценография и куклено майсторство в САЩ и Европа. Към момента е гост-преподавател в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.

Изложбата „Портали“ е начало на серия от концерти и културни събития, с които ОКИ „Надежда“ ще отбележи настъпването на най-светлия християнски празник Възкресение Христово. Експозицията ще бъде изложена до 30 април в ОКИ „Надежда“.

Адрес: жк. „Надежда“, бул. „Ломско шосе“ №2