Българинът остава проевропеец - bulgaria.utre.bg

Българинът остава проевропеец

29 март 2018, 17:33 | Марияна Толева
  • Снимка:
    EBS

Отбелязва се най-ниско ниво на позитивно отношение към Русия, показва проучване

58% от българите подкрепят ЕС, а 44 на сто одобряват членството на страната ни в НАТО.  Това показват данните от редовното тримесечно изследване на  "Алфа Рисърч", проведено между 15 и 24 март на базата на 1025 преки интервюта на хора. В сравнение с предходното подобно проучване се наблюдава ръст в позитивното отношение на българите към ЕС с 8 на сто и към НАТО – с 6%.

Източник: "Алфа Рисърч"

Българското европредседателство, оказва своето въздействие върху обществените нагласи. Малко над половината от пълнолетните жители на страната следят едни или други негови прояви. Най-голяма част, 37%, оценяват като успешен неговия ход до момента, срещу 13% като неуспешен. 50% изразяват подкрепа за правителството в усилията му да постави интеграцията на страните от Западните Балкани във фокуса на европейския дневен ред.

Източник: "Алфа Рисърч"

Очаква се този спад на позитивното отношение към Русия да продължи и в следващите месеци. Според „Алфа Рисърч“ влияние върху отношението на българите към Москва ще окаже изострянето на напрежението между Европа, САЩ и Русия, както и отравянето на руския агент Сергей Скрипал във Великобритания.

 Източник: "Алфа Рисърч"

Източник: "Алфа Рисърч"Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета